De bekende Britse top ondernemer Richard Branson zegt niets voor niets ‘Clients don’d come first, employee come first. If you take care of your employees, they will take care of your clients’.
Wat houdt Employee Experience in! En wat kan het betekenen? Medewerkers die het naar hun zin hebben, die écht lekker in hun vel zitten en de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen, functioneren op hun best. Organisaties zijn succesvoller als zij actief werken aan het werkgeluk van medewerkers. Het is om die reden belangrijk om een positieve employee experience te creëren.

Werkgevers die de employee experience belangrijk vinden, besteden veel aandacht aan betekenisvol werk, inspraak voor de medewerkers en een goede werk-privébalans. Ook kun je denken aan een prettige werkplek en toegang tot technische hulpmiddelen die je helpen bij je werk. Er is ook een belangrijke rol voor de manager die een open cultuur moet creëren waarbij zowel ruimte is voor plezier, als voor de ontwikkeling van de medewerker. Waarbij medewerkers moeten en willen weten hoe hun inzet bijdraagt aan het grotere geheel. En open staan voor onverwachte mogelijkheden en ten alle tijden met genoegen naar hun werk gaan en aan het einde van de dag voldaan naar huis.